laupäev, 15. märts 2008

uuring Interneti mõjust raamatukogudele ja muuseumidele

Ühendriikides Institute of Museum and Library Services poolt uuriti Interneti mõju raamatukogudele ja muuseumidele ning muuhulgas leiti järgmist:
  • "Raamatukogud ja muuseumid on enim usaldatavad võrgu infoallikad täisealiste hulgas kõigis vanuserühmades, haridustasemetel, rasside ja etniliste rühmade seas. Raamatukogusid ja muuseume peetakse kõige usaldusväärsemateks infoallikateks, neid hinnatakse kõrgemalt kui valitsuse, kommerts- ja eraisikute veebilehed. Uurimus näitab, et avalikkuse usaldus muuseumide ja raamatukogude vastu kandub nendega koos üle ka e-keskkonda.
  • Suur kättesaadav infohulk infoajastul vaid kasvatab ameeriklaste huvi rohkema teabe järele. Inimesed otsivad informatsiooni paljudest kohtadest ja et üks allikas viib teiseni, siis muuseumid, avalikud raamatukogud ja Internet täiendavad üksteist selles inforikkas keskkonnas.
  • Internet ei asenda inimeste nn füüsilisi külastusi raamatukogudesse ja muuseumidesse, ta võib hoopis aidata kaasa rohkematele külastustele neisse asutustesse. Leiti positiivne suhe Interneti mõjust inimeste rohkemale tulekule muuseumidesse ja raamatukogudesse."
Tulemused pärinevad 5 uurimusest, mis viidi läbi rohkem kui 1700 täiskasvanud ameeriklase küsitlemisel 2006. aastal.
Väga mõistlik tulemus ühe normaalse ühiskonna jaoks :)

Kommentaare ei ole: