neljapäev, 3. oktoober 2013

sotsiaalmeedia kasutamisest Eesti rahvaraamatukogudes

Veel midagi läinud (2013) kevadest: tutvumissoovitus TÜ VKAs tehtud Siret Remmelga seminaritööga. Tegemist on üliõpilasuurimusega sotsiaalmeedia kasutamisest Eesti rahvaraamatukogudes.
Rahvaraamatukogude ja nende teenuste leitavus ning kasutamisvõimalused veebi vahendusel on viimastel aegadel palju paranenud. Antud uurimus kaardistas olukorra 2013 kevade seisuga. Üliõpilane mh kirjutab:
"Vastuseid laekus Eesti rahvaraamatukogudest maakondade peale kokku 238 (43%) 550st (100%), mis võimaldas anda töö raames üldiseid hinnanguid. Kõige enam kogunes vastuseid valla- ja külaraamatukogudest. 
Uurimuse tulemuste järgi oli koduleht olemas üsna suurel osal Eesti rahvaraamatukogudest ning kodulehena kasutati enamikul juhtudel valla veebilehte, Facebooki ja tasulise teenusena tellitud kodulehte.
Sotsiaalmeediast tulenev peamine kasu seisnes rahvaraamatukogude hinnangul kiires infovahetuses lugejatega, ürituste reklaamis reaalajas ja tasuta rakenduste kasutamise võimaluses.
Eesti rahvaraamatukogudes kasutatavamad sotsiaalmeedia rakendused olid: Facebook, Google+, Skype, Vikipeedia, YouTube ja Blogger. Uusi sissekandeid tehti enamjaolt kombineeritult nii töö- kui ka puhkeajast."

Kommentaare ei ole: