teisipäev, 9. aprill 2013

jalgrattal lugemist ja raamatukogusid tutvustama!

Uus on tihti äraunustatud vana. Ja siis mõned lisandused :)
Näiteks Eestis teame, et paljudes maakohtades raamatukoguhoidjad pakuvad raamatukoguteenust ka jalgrattal kohale sõites.
Viimastel aegadel on üksjagu tähelepanu pälvinud soomlaste algatatud rahvusvaheline ettevõtmine Cycling for Libraries - raamatukoguhoidjad ja sõbrad sõidavad jalgratastel erinevates riikides, arutlevad raamatukogunduse teemadel ja tutvuvad ise kohalike raamatukogudega ning tutvustavad omakorda kohalikele raamatukogude olemust ja olulisust.
Juba enne seda ettevõtmist (2010) alustasid jalgratastel ringi sõites, raamatutest, lugemisest ja raamatukogudest rääkimist Poola raamatukoguhoidjad. Et nende ettevõtmised Poolas on osutunud populaarseks, kutsuvad nad nüüd üles enda eeskuju järgima kolleege rahvusvaheliselt, vt Bicycool Library.

Paistab, et igasugu mobiilsed lahendused raamatukoguteenuse pakkumisel osutuvad lähitulevikus taas väga oluliseks - olgu see siis jalgrattal, bussi-, autoga jpt võimalused. Rannas, pargis jt - teenusepakkujal tuleb minna sinna, kus on selle vajajad ja potentsiaalsed huvilised. Ning kasutada viise ja vahendeid, mis parasjagu päevakorral ning populaarsed.

Kommentaare ei ole: