teisipäev, 6. mai 2008

infokirjaoskusest, veebist ja seiklemisest

Sheila Webber ehk Sheila Yoshikawa peab Second Life's infokirjaoskuse alast kooli Infolit iSchool. Tema tegemistest ja muljetest selle ettevõtmisega seoses saab lugeda tema blogist Adventures of Yoshikawa - kasulik tutvumine-jälgimine. Kõne all on haridusteemad, infokirjaoskuse arendamine, raamatukogutöö jpm.

Mitte nii seikluslik ja hoopis asisem on Sheila Webberi nö päriselu infokirjaoskuse blogi, kust leiab sissekandeid infokirjaoskuse arengutega seoses ja kasulikke viiteid teistele teemakohastele allikatele ja materjalidele.
Muuhulgas viitab ta Suurbritannias hiljuti läbiviidud uue nn google põlvkonna infokäitumise uuringule, mis kinnitab kahtlusi inimeste halvast infokirjaoskusest: uuring ja artikkel sel teemal. Uuriti inimeste infootsiharjumusi, käitumist virtuaalraamatukogus ja pakutakse välja võimalikke tulevikustsenaariume olukorra arenguteks ning parandamiseks.
Samuti on huvitav välja tuua (ja ka mu eelmisele postitusele omamoodi järjeks) Guardian' raamatukogudele pühendatud erileht Libraries unleashed, kus alateemadeks on akadeemilise raamatukogu tulevik, raamatukogu kui koht õppimiseks, raamatukogu 2.0, uued ärimudelid, digiteerimine, uus kasutaja ja ka raamatukoguhoidja (uued) rollid.

Samuti leiab tema blogidest väga ilusaid loodusfotosid :)

Kommentaare ei ole: