teisipäev, 22. august 2023

Rotterdamis algas IFLA kongress ja pilte Zuidpleini harukogust

Üle mitme aasta, on mul sel aastal võimalus osaleda jälle IFLA kongressil. Rõõm! Kongress toimub seekord Hollandis Rotterdamis ja teemaks on Let's work together, lets's library!


Räägitakse raamatukogutöö igapäevastel teemadel ja sellest, mis on ühiskonnas laiemalt aktuaalne. Sest aktuaalne puutub ju ka raamatukogudesse. Nii on sel aastal märgata kahe teema domineerimist: ChatGPT ehk sellest ajendatud tehisintellekti teemad ja SDG ehk kestliku arengu teemad raamatukogudega seoses.

Kongress toimub Rotterdam Ahoy-s, mis asub Zuidpleini linnaosas. Konverentsi toimumispaigast üle tee asub linnaraamatukogu uutes ruumides harukogu. Kuna konverents alles algas ja muljeid veel vähe, jagan alustuseks mõned pildid sellest toredast raamatukogust.
Vaade sissepääsu suunas. Raamatukogu paikneb Theater Zuidpleini hoones ehk samas majas asub ka teater ja korraldatakse mitmesuguseid üritusi.
Mõnus ja õdus vaade avaneb, kui raamatukokku sisse astuda

Selline elutoas olemise tunne tekkis küll..

Lasteala



Riiulid on hästi juurdepääsetavad ja hõlpsalt liigutatavad

Raamatud on toredasti piltidega märgistatud, et teemat jms eristada

Erinevate ürituste korraldamise ala (raamatukogu teenindusalaga ühtegi seina eraldamas ei ole, liigutatava mööbliga on erinevad piirkonnad markeeritud)

Kommentaare ei ole: